Dit geheime ingrediënt maakt je roerei luchtiger dan ooit

Dit geheime ingrediënt maakt je roerei luchtiger dan ooit

Zijn de roereieren van het hotelbuffet altijd luchtiger en romiger dan de jouwe? Vanaf nu niet meer. Want er is één geheim ingrediënt dat jouw roerei net zo luchtig krijgt als die van de beste chefs: koolzuurhoudend water.

Een paar eieren, melk of (slag)room, verse kruiden en wat zout en peper: dat zijn wel zo’n beetje de ingrediënten van scrambled eggs, toch? Mis! Als je je roerei echt luchtig wil krijgen, voeg je ook nog een scheutje koolzuurhoudend water toe. 

Geen geur, kleur of smaak

Koolzuurhoudend water, oftewel Spa rood, heeft geen geur, kleur of smaak (tenzij je per ongeluk een van de nieuwe varianten met smaakjes gebruikt, misschien ook wel heel lekker). Dat maakt het de ideale toevoeging aan je roerei. Want wat bevat Spa rood wèl? Juist: koolzuur. En die belletjes doen wonderen voor de luchtigheid van je roerei. 

Hoeveel koolzuurhoudend water is nodig?

Voor het beste effect gebruik je ongeveer een eetlepel koolzuurhoudend water per twee eieren. Door het toevoegen van het bubbelende water, ontstaan er luchtzakjes die uitzetten bij verhitting. Je roerei krijgt op deze manier extra veel volume, terwijl de prik gewoon verdwijnt. Lekker op brood met wat tomaatjes!

P.S. Wist je dat je roerei juist niet moet roeren?

Dol op roerei? Probeer dan deze speltsandwich met roerei en zalm, dit Turkse roerei met tomaat of deze snelle roerei met kaas in een mok.

 

Foto via iStock, bron PureWow.


Related Posts

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Op verschillende sites staat te lezen dat je aan de kleur van een eidooier kunt zien of de kip een goed leven heeft. Dit is klinkklare onzin! De kleur van je eieren – of beter gezegd het eigeel – zegt niets over de gezondheid van […]