Klassieke crème brûlée

Klassieke crème brûlée

Klassieke crème brûlée is zo’n toetje waar niemand nee tegen zegt. Warm of lauw, het is even heerlijk. Die ‘krak’ wanneer je lepeltje door de suikerlaag breekt, beter kan een dessert niet worden, toch? Tip: zorg ervoor dat, wanneer je de eieren scheidt, er geen restjes dooier bij het eiwit belanden. De dooier bevat een beetje vet en dat verhindert het goed stijfkloppen van het eiwit. 

Klassieke crème brûlée

24 september 2017
: 4
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (M)
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 5 theelepels bruine suiker of rietsuiker
  • 4 deciliter slank- of slagroom
  • 1 vanillestokje
  • Zachte boter
Bereiding
  • Stap 1 Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Stap 2 Breng de room met de opengespleten vanille in een pan aan de kook en laat dit circa 20 minuten op laag vuur trekken.
  • Stap 3 Spoel vier ovenvaste schaaltjes om met water.
  • Stap 4 Vul een bakblik voor 2/3 met koud water.
  • Stap 5 Neem het vanillestokje uit de pan en zet de heteluchtoven op 180°C (anders op 200°C).
  • Stap 6 Splits de eieren.
  • Stap 7 Roer de eidooiers los met de suiker en een beetje warme room en giet dit al roerende in de pan.
  • Stap 8 Blijf roeren tot de substantie aan de achterkant van de lepel blijft plakken en vul hiermee de schaaltjes.
  • Stap 9 Plaats deze gedurende 20 minuten in het bakblik in het midden van de oven.
  • Stap 10 Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Stap 11 Giet het water uit het bakblik, zet de schaaltjes erin en bestrooi ze met de overgebleven suiker.
  • Stap 12 Laat ze goudbruin worden onder de grill of gebruik een crème brûlée brander.

Recept en foto via Ei Love You.


Related Posts

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Deze espressopudding met chocoladeschaafsel bevat voor de chocaholics onder ons vast niet genoeg chocolade, maar de koffieliefhebbers zullen ‘m zeker weten te waarderen. Je kunt deze espressopudding ook in lege eierschalen maken, voor […]

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Geen paastafel in Italië zonder colomba pasquale. Dit Italiaanse paasbrood heeft de vorm van een duif en smaakt een beetje zoet, als briochebrood. De colomba pasquale is niet lastig te maken, maar het traditionele recept neemt wel veel tijd in beslag. Gelukkig is er ook […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *