Klassieke Franse omelet

Klassieke Franse omelet

Geen makkelijker manier om je restjes groente kwijt te raken, dan het maken van een goed gevulde omelet. De klassieke Franse omelet is wereldwijd een van de meest populaire gerechten. Natuurlijk kun je hierin ook restjes verwerken als het zo uitkomt, maar het basisrecept bevat in ieder geval ham en kaas.

Klassieke Franse omelet

17 september 2017
: 1
: 2 min
: 5 min
: 7 min
: makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 3 Eieren
  • 2 Eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 2 Eetlepels verse, platte peterselie, gehakt
  • 1 Theelepel gedroogde dragon
  • 40 Gram hamblokjes
  • Geraspte kaas naar smaak (bijvoorbeeld Cheddar of Gruyere)
  • Peper en zout
  • Beetje boter of olie
Bereiding
  • Stap 1 Breek de eieren boven een kom. Doe de kruiden erbij. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles los met een vork. Roer niet te lang en te stevig
  • Stap 2 dan verliest de omelet z’n luchtigheid.
  • Stap 3 Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter of een beetje olie toe.
  • Stap 4 Draai het vuur hoog en schenk het ei in de pan. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is en bak dit even. Houd de pan daarna iets schuin en duw met een spatel het ei naar boven zodat het nog vloeibare ei naar beneden loopt en kan stollen. Houd ook de andere kanten van de pan schuin en herhaal met de spatel tot bijna al het ei gestold is.
  • Stap 5 Leg de ham en kaas op één helft van het ei en klap de omelet dubbel met een spatel. Verwarm nog even tot de kaas gesmolten is en serveer dan direct.
  • Stap 6 Vouw de omelet dubbel met de spatel


Foto: Incredible Egg.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *