Speciaal voor Pasen: makkelijke gevulde eieren met truffel en kerrie

Speciaal voor Pasen: makkelijke gevulde eieren met truffel en kerrie

Wist je dat we met Pasen maar liefst 47 chocolade paaseitjes per persoon eten? Om die weer te verbranden moet je minstens 10 minuten wandelen of 5 minuten hardlopen. Dan zijn échte eitjes toch een stuk gezonder. En speciaal voor Pasen vullen we ze met truffelmayonaise en met kerrie. Maar dan wel op de makkelijke manier!

Dat van die 47 eitjes hebben we gejat uit onderzoek van HelloFresh, die allemaal leuke feitjes over eitjes op een rij zette. Zo becijferden ze ook hoe vaak er per maand gegoogled wordt op ‘ei koken’ én hoeveel eieren we per persoon eigenlijk eten in Nederland en België. We verklappen vast: wij zitten daar ver boven. Door het maken (en eten!) van duivelse eieren bijvoorbeeld. De klassieke variant blijft een topper, maar speciaal voor Pasen het recept voor gevulde eieren met een fijne twist: met kerrie of truffelmayo. Je kunt ze serveren bij de paasbruch, maar ze zijn ook heerlijk bij de borrel.

Gevulde eieren met truffelmayonaise

27 maart 2018
: 12
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • Peper en zout
  • Verse truffel of truffeltapenade uit een potje (optioneel)
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze even goed schrikken in koud water.
  • Stap 2 Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
  • Stap 3 Roer de kwark en de truffelmayonaise goed door elkaar.
  • Stap 4 Roer hier de peterselie doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Stap 5 Prak de eidooiers door het mayonaisemengsel.
  • Stap 6 Vul het eiwit met dit eimengsel met een slagroomspuit of boterhamzakje waar je een punt van af hebt geknipt.
  • Stap 7 Garneer met een beetje verse truffel of truffeltapenade.

Gevulde eieren met kerrie

27 maart 2018
: 12
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Verse bieslook
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze even goed schrikken in koud water.
  • Stap 2 Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
  • Stap 3 Roer een eetlepel kwark en een eetlepel mayonaise goed door elkaar.
  • Stap 4 Roer hier de peterselie doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Stap 5 Prak de eidooiers door het mayonaisemengsel.
  • Stap 6 Voeg de kerrie aan het mengsel toe en meng goed.
  • Stap 7 Vul het eiwit met dit eimengsel met een slagroomspuit of boterhamzakje waar je een punt van af hebt geknipt.
  • Stap 8 Garneer met wat fijngehakte verse bieslook.
  • Stap 9 Tip: gebruik ook eens citroenmayonaise in plaats van normale mayonaise. dit geeft een extra frisse bite.

Andere garnering

Geen bieslook of peterselie in huis en toch een mooie garnering? Of gewoon eens iets anders? Om de gevulde eieren helemaal af te maken kun je ze garneren met driehoekjes paprika, schijfjes olijf of verse kruiden. Ga je voor extra luxe eitjes dan kun je ze ook garneren met een stukje gerookte zalm of een garnaaltje. Ook zonder garnering zijn deze eitjes natuurlijk ontzettend lekker. Presenteer de gevulde eieren op een grote schaal waar je eerst wat veldsla of rucola op legt of een speciale eierschaal.

Beeld via Shutterstock en Wiki Commons.


Related Posts

7 populaire paasbloemen en hun betekenis

7 populaire paasbloemen en hun betekenis

Toegegeven, het heeft weinig met eieren te maken, maar des te meer met Pasen: paasbloemen. Want als je tijdens de paasdagen je familie een bezoek brengt, neem je natuurlijk een bloemetje mee. Zeven populaire paasbloemen en hun betekenis. 

Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei

Met Pasen is het altijd gezellig om met het hele gezin uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Deze lekkere paasbroodjes met ei maken de paastafel extra feestelijk. Je bakt ze met ei en al in de oven!