Lekker fris voor bij de barbecue. Je maakt deze huzarensalade koolhydraatarm door de aardappelen te vervangen door bloemkool. Dat is lekkerder dan je denkt!
300 gvastkokende aardappelen of 1 kleine bloemkool (ca. 500 g)
125 gwinterpeen
125 gtuinerwtjes(diepvries)
200 gschouderham of hamblokjes
4zoetzure augurken
2appelsgranny smith)
2 elmayonaise
3 elyoghurt
1 elFranse mosterd
1 elwittewijnazijn
Instructies
Kook de eieren 8 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 min. in water met zout. Giet ze af en spoel tot ze lauwwarm zijn, laat uitwasemen op een schone theedoek. Heb je voor bloemkool gekozen, dan snijd je er roosjes van en kookt die kort, waarna je ze grof hakt en laat afkoelen.
Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook 4 min. in water met zout. Voeg laatste 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de eieren, augurk, de winterpeen en de ham in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Meng alles door elkaar.
Meng de mayonaise met de yoghurt, de wittewijnazijn en de mosterd en schep dit door de salade. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Laat de huzarensalade ten minste 60 minuten afgedekt in de koelkast staan, maar liever nog een nacht.