1tlvanille-extract en/of de rasp van ¼ citroen(voor het biscuitbeslag)
Snufzout(voor het biscuitbeslag)
60gbloem(voor het biscuitbeslag)
450mlslagroom(voor de vulling)
40gsuiker(voor de vulling)
1zakjeslagroomversteviger(voor de vulling)
125gframbozenjam(voor de vulling)
125gverse frambozen(voor de vulling)
Poedersuiker(om te bestuiven)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe voor het eiwitschuim de eiwitten met het zout in een vetvrije kom en klop alles met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Voeg als het eiwit schuimig begint te worden, geleidelijk aan de fijne suiker toe. Klop het eiwit door tot alle suiker is opgelost en je geen suikerkristallen meer voelt als je wat van het eiwitmengsel tussen duim en wijsvinger wrijft. Klop tot slot de maïzena door het mengsel.
Doe het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje van 2 centimeter en spuit 2 keer 3 banen van het eiwitmengsel, van ongeveer 40 centimeter lang. Zorg ervoor dat er tussen de banen ongeveer 2 centimeter zit, daar komt zo het biscuitbeslag.
Doe voor het biscuitbeslag de eieren, eidooiers, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in ongeveer 5 minuten zeer luchtig. Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel deze erdoor. Doe het biscuitbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 2 centimeter. Spuit 2 keer 2 banen van het biscuitdeeg tussen de banen eiwitschuim. Bestuif alles met behulp van een theezeefje licht met poedersuiker en bak het geheel 18-23 minuten in de oven. Laat het vervolgens afkoelen.
Doe de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Haal een van de twee banen voorzichtig van het bakpapier en keer deze om. Bestrijk 'm met de frambozenjam, strijk daar de slagroom op en verdeel daar de verse frambozen over. Bedek het met de andere baan en bestuif de kardinalschnitten tot slot met poedersuiker.