Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Espressopudding met chocoladeschaafsel
Lekker als dessert!
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
8
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
eieren
(m)
10
g
gelatine
125
g
suiker
1
zakje
vanillesuiker
1
dl
melk
2
dl
sterke espresso of sterke filterkoffie
4
dl
slagroom
pure chocoladeschaafsel voor de garnering
Instructies
Haal de eieren zo’n 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
Week de gelatine in ruim water.
Splits de eieren (eventueel met een eierscheider).
Klop de eidooiers met 100 gram suiker, de vanille en de melk tot een dik, schuimig geheel.
Verwarm dit met de koffie op een lage stand en laat al roerende binden.
Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe.
Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf met de overgebleven suiker.
Klop de eiwitten stijf in een schone, ontvette, beslagkom.
Meng de helft van de slagroom en alle eiwitten luchtig door de pudding.
Spoel een springvorm (circa 20 cm) om met water en vul deze met de pudding. en laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de vorm en garneer met de overgebleven slagroom en het chocoladeschaafsel. Voeg eventueel wat rood fruit toe voor de kleur.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!