Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietjessalade met ei en geitenkaas
Lunchen zonder brood? Deze koolhydraatarme bietjessalade met geitenkaas en ei is een aanrader!
4.25
van
4
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Salade
Keuken
Hollands
Porties
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
4
eieren
M
Pot
gekookte bietjes
(ca.350 - 400 gram)
150 g
zachte geitenkaas
100 g
walnoten
75 g
rucola slamelange
4 el
olijfolie
extra vierge
2 tl
citroensap
½
teentje knoflook
Peper en zout
Instructies
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.
Snijd ondertussen de bietjes in stukjes en hak de walnoten.
Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie en het citroensap om een dressing te maken. Voeg verse peper en zout toe naar smaak.
Meng de bietjes en de walnoten en besprenkel met de dressing. Hussel dit nog even goed.
Verdeel een handje sla en de partjes ei erover en maak af met de verkruimelde geitenkaas.
Trefwoord
bietjes, koolhydraatarm, salade
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!