Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta met pancetta en ei
Een lekkere anders-dan-anders lunch. Of neem voor dit recept sneetjes stokbrood en presenteer als borrelhapje.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Borrelhapje, Lunch, Voorgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
Equipment
Oven
Steelpan
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
Eieren
(L)
4 sneden
volkorenbrood
100 g
Pancetta
100 ml
olijfolie
(extra vierge)
1 teentje
knoflook
1 el
Italiaanse kruiden
(gedroogd of 3 el als je verse kruiden gebruikt)
Snuf
grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
Rucola
(optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°.
Bekleed een rooster met bakpapier.
Meng de olijfolie met de gedroogde of gehakte verse kruiden.
Pel en pers de knoflookteen en voeg toe aan de olie.
Meng dit goed en besmeer de sneetjes brood ermee. Draai er een keer over met de pepermolen en bestrooi met een snufje grof zeezout.
Leg de sneetjes brood op het rooster, doe in de oven en bak ze 5-10 minuten.
Kook ondertussen de eieren in circa 6 minuten zacht. Laat ze schrikken en pel ze.
Haal de boterhammen uit de oven, beleg ze eventueel met een beetje rucola en daarna met de pancetta.
Halveer de eieren en leg op iedere bruschetta een half ei. Serveer direct.
Trefwoord
Bruschetta, ei, lunch, pancetta
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!