Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentetaart met broccoli en spinazie
Omdat quiche altijd kan: een heerlijke groentetaart met broccoli en spinazie. Zelfs de meest kieskeurige eters zetten hier graag hun tanden in!
4.48
van
19
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
Equipment
Springvorm Ø 25 cm
Ingrediënten
1x
2x
3x
5
eieren
7
plakjes
deeg voor hartige taart
(diepvries)
500
g
broccoli
200
g
spinazie
1
tomaat
200
ml
kookroom
100
g
geraspte belegen kaas
3
tl
vadouvan
Zout
Boter
(voor het invetten van de springvorm)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stammen in kleine blokjes. Doe ze in een ruime kom en vul de kom met kokend water, laat staan.
Snijd intussen de spinazie fijn en voeg dit toe aan de broccoli. Laat 2 minuten staan nadat alle spinazie is toegevoegd.
Giet de groente af in een vergiet en laat ze hierin uitlekken.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
Doe de uitgelekte groente terug in de kom en voeg de eieren, de kookroom, de vadouvan en een flinke snuf zout toe.
Schep alles goed door elkaar en giet dit in de springvorm. Zorg dat alles mooi verdeeld is.
Verdeel de geraspte kaas erover.
Snijd de tomaat in plakjes en leg boven op de kaas.
Bak de groentetaart in 45 minuten gaar in de oven.
Trefwoord
quiche, vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!