Makkelijk en lekker: een quiche kan altijd. Deze hartige groentetaart met broccoli en spinazie is om je vingers bij op te eten.
Je moet even geduld hebben terwijl de oven z’n werk doet, maar dan heb je ook wat: deze groentetaart met broccoli en spinazie zit barstensvol groente en maakt zelfs de kleinste eters happy. (lauw)warm smaakt hij heerlijk, maar als je overhoudt, is hij ook prima te doen als koude lunch.
Groentetaart van Sven en Jen
Groentetaarten heb je natuurlijk in alle soorten en maten, maar deze specifieke variant werd bedacht door het duo Sven en Jen van foodplatform Voedzaam & Snel. Hij komt uit hun nieuwe boek 50 X avondeten zonder vlees en wij mogen het recept met je delen.
Fan van quiches?
Probeer dan ook deze koolhydraatarme spinaziequiche, onze makkelijke tomatenquiche, deze ontbijtquiches van brood, spek en ei of – onze favoriet – de spinazietaart met verstopte eieren.
Groentetaart met broccoli en spinazie
Equipment
- Springvorm Ø 25 cm
Ingrediënten
- 5 eieren
- 7 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 500 g broccoli
- 200 g spinazie
- 1 tomaat
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte belegen kaas
- 3 tl vadouvan
- Zout
- Boter (voor het invetten van de springvorm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stammen in kleine blokjes. Doe ze in een ruime kom en vul de kom met kokend water, laat staan.
- Snijd intussen de spinazie fijn en voeg dit toe aan de broccoli. Laat 2 minuten staan nadat alle spinazie is toegevoegd.
- Giet de groente af in een vergiet en laat ze hierin uitlekken.
- Vet de springvorm in met boter en bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
- Doe de uitgelekte groente terug in de kom en voeg de eieren, de kookroom, de vadouvan en een flinke snuf zout toe.
- Schep alles goed door elkaar en giet dit in de springvorm. Zorg dat alles mooi verdeeld is.
- Verdeel de geraspte kaas erover.
- Snijd de tomaat in plakjes en leg boven op de kaas.
- Bak de groentetaart in 45 minuten gaar in de oven.
Foto: Sven ter Heide.