70gverse doperwten (maar ontdooide diepvrieserwten kan ook)
2aardappels
8plakkenserranoham
100gchorizo
1tltomatenpuree
1 tlgerookte paprikapoeder
2elolijfolie
1handjeverse peterselie(grof gehakt)
verse zwarte peper
zeezout
Instructies
Verwarm de oven op 180°C.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze vast met een beetje olijfolie in de pan en frituur ze.
Kook ondertussen de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflooktenen en voeg ze bij de aardappels.
Voeg de in plakjes gesneden chorizo toe en de in kleinere plakjes gesneden serranoham.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes (of neem tomaten blokjes uit blik) en voeg die samen met de tomatenpuree, de (geroosterde) paprika - in blokjes - het paprikapoeder en de doperwten toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer door en laat even garen. Zet dan het vuur uit.
Maak vier kuiltjes in de saus en breek daar de eieren boven. Zet de pan dan nog tien minuten tot een kwartiertje in de oven, tot de eieren gestold zijn, maar het eigeel het liefst nog zacht is.
Haal de pan uit de oven en garneer met de verse bieslook.