geraspte kaas naar smaak(bijvoorbeeld Cheddar of Gruyere)
peper en zout (naar smaak)
beetje olie of boter(om in te bakken)
Instructies
Breek de eieren boven een kom. Doe de kruiden erbij. Breng op smaak met peper en zout.
Roer alles los met een vork. Roer niet te lang en te stevig dan verliest de omelet z’n luchtigheid.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter of een beetje olie toe.
Draai het vuur hoog en schenk het ei in de pan. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is en bak dit even. Houd de pan daarna iets schuin en duw met een spatel het ei naar boven zodat het nog vloeibare ei naar beneden loopt en kan stollen. Houd ook de andere kanten van de pan schuin en herhaal met de spatel tot bijna al het ei gestold is.
Leg de ham en kaas op één helft van het ei en klap de omelet dubbel met een spatel. Verwarm nog even tot de kaas gesmolten is en serveer dan direct.