Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerei in paprika
Lekker als voorgerecht of lunch.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Porties
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
4
eieren
(L)
2
rode paprika's
(gehalveerd en schoongemaakt)
4
el
kippenbouillon
1
el
olijfolie
1
el
tuinkruiden zoals kervel, selderij en bieslook
(fijngehakt)
1
tl
Herbes de Provence
1
el
koks- of slagroom
4
toefjes peterselie
(ter garnering)
zout en peper of eikruiden
Instructies
Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
Gaar de paprika’s in een pan met kokend water of in de magnetron en laat ze goed uitlekken.
Klop de eieren los met de bouillon (water kan trouwens ook) en zout en peper naar smaak.
Verwarm de olie in een pan en giet het eiermengsel hierin, al roerende tot het ei gestold is.
Voeg de tuinkruiden, de Herbs de Provence en de room toe en roer nogmaals door.
Vul de paprika’s met het roerei.
Garneer met een toefje peterselie en serveer de roerei in paprika direct.
Trefwoord
Roerei
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!