Roerei als voorgerecht, is dat lekker? Ja, dat is zelfs heel erg lekker. Probeer dit recept van roerei in paprika maar eens. Dit gerecht zorgt ongetwijfeld voor lachende gezichten aan tafel! Overigens ook goed te maken als lunchgerecht, want het vult prima.

Roerei in paprika
Lekker als voorgerecht of lunch.
Ingrediënten
- 4 eieren (L)
- 2 rode paprika's (gehalveerd en schoongemaakt)
- 4 el kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- 1 el tuinkruiden zoals kervel, selderij en bieslook (fijngehakt)
- 1 tl Herbes de Provence
- 1 el koks- of slagroom
- 4 toefjes peterselie (ter garnering)
- zout en peper of eikruiden
Instructies
- Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
- Gaar de paprika’s in een pan met kokend water of in de magnetron en laat ze goed uitlekken.
- Klop de eieren los met de bouillon (water kan trouwens ook) en zout en peper naar smaak.
- Verwarm de olie in een pan en giet het eiermengsel hierin, al roerende tot het ei gestold is.
- Voeg de tuinkruiden, de Herbs de Provence en de room toe en roer nogmaals door.
- Vul de paprika’s met het roerei.
- Garneer met een toefje peterselie en serveer de roerei in paprika direct.
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!
Lekker? Probeer ook deze spinazie dillesoep met ei eens!
Ook interessant voor jou:
- Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)
- Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)
- Eieren breken: dit is de enige juiste manier
- Tsoureki (Grieks paasbrood)
- Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)
Recept en foto via Ei Love You.