Roerei in paprika

Roerei in paprika

Roerei als voorgerecht, is dat lekker? Ja, dat is zelfs heel erg lekker. Probeer dit recept van roerei in paprika maar eens. Dit gerecht zorgt ongetwijfeld voor lachende gezichten aan tafel! Overigens ook goed te maken als lunchgerecht, want het vult prima.

Roerei in paprika

23 september 2017
: 4
: 10 min
: makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (L)
  • 2 rode paprika's (gehalveerd en schoongemaakt)
  • 4 eetlepels kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tuinkruiden zoals kervel, selderij en bieslook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Herbes de Provence
  • 1 eetlepel koks- of slagroom
  • 4 toefjes peterselie
  • zout en peper (eikruiden kunnen ook)
Bereiding
  • Stap 1 Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Stap 2 Gaar de paprika’s in een pan met kokend water of in de magnetron en laat ze goed uitlekken.
  • Stap 3 Klop de eieren los met de bouillon (water kan trouwens ook) en zout en peper naar smaak.
  • Stap 4 Verwarm de olie in een pan en giet het eiermengsel hierin
  • Stap 5 al roerende tot het ei gestold is.
  • Stap 6 Voeg de tuinkruiden, de Herbs de Provence en de room toe en roer nogmaals door.
  • Stap 7 Vul de paprika’s met het roerei.
  • Stap 8 Garneer met een toefje peterselie en serveer de roerei in paprika direct.

Lekker? Probeer ook deze spinazie dillesoep met ei eens!

 

Recept en foto via Ei Love You.


Related Posts

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht? Deze kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges kan niemand weerstaan!

Chawanmushi (gestoomde, hartige custard)

Chawanmushi (gestoomde, hartige custard)

Eieren zijn ontzettend veelzijdig, maar toch komen we vaak niet verder dan bakken of koken. En er kan zoveel meer. Stomen bijvoorbeeld, zoals in chawanmushi, een heerlijke hartige custard uit Japan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *