Roerei in paprika

Roerei in paprika

Roerei als voorgerecht, is dat lekker? Ja, dat is zelfs heel erg lekker. Probeer dit recept van roerei in paprika maar eens. Dit gerecht zorgt ongetwijfeld voor lachende gezichten aan tafel! Overigens ook goed te maken als lunchgerecht, want het vult prima.

Roerei in paprika

23 september 2017
: 4
: 10 min
: makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (L)
  • 2 rode paprika's (gehalveerd en schoongemaakt)
  • 4 eetlepels kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tuinkruiden zoals kervel, selderij en bieslook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Herbes de Provence
  • 1 eetlepel koks- of slagroom
  • 4 toefjes peterselie
  • zout en peper (eikruiden kunnen ook)
Bereiding
  • Stap 1 Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Stap 2 Gaar de paprika’s in een pan met kokend water of in de magnetron en laat ze goed uitlekken.
  • Stap 3 Klop de eieren los met de bouillon (water kan trouwens ook) en zout en peper naar smaak.
  • Stap 4 Verwarm de olie in een pan en giet het eiermengsel hierin
  • Stap 5 al roerende tot het ei gestold is.
  • Stap 6 Voeg de tuinkruiden, de Herbs de Provence en de room toe en roer nogmaals door.
  • Stap 7 Vul de paprika’s met het roerei.
  • Stap 8 Garneer met een toefje peterselie en serveer de roerei in paprika direct.

Lekker? Probeer ook deze spinazie dillesoep met ei eens!

 

Recept en foto via Ei Love You.


Related Posts

Mosselcocktail met appel en ei

Mosselcocktail met appel en ei

Wil je tijdens een etentje eens iets anders op tafel zetten dan die eeuwige garnalencocktail of kipcocktail? Maak eens een lekkere mosselcocktail als voorgerecht. Lekker fris met appel en ei!

Soufflé met kaas

Soufflé met kaas

Een anders dan anders voorgerechtje voor de kaasliefhebbers onder ons. Niet  stiekem spieken tijdens het bakken, want dan zakt je soufflé met kaas onmiddellijk in. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *