Roerei in paprika

Roerei in paprika

Roerei als voorgerecht, is dat lekker? Ja, dat is zelfs heel erg lekker. Probeer dit recept van roerei in paprika maar eens. Dit gerecht zorgt ongetwijfeld voor lachende gezichten aan tafel! Overigens ook goed te maken als lunchgerecht, want het vult prima.

Roerei in paprika

Roerei in paprika

Lekker als voorgerecht of lunch.
No ratings yet
Totale tijd 10 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (L)
  • 2 rode paprika's (gehalveerd en schoongemaakt)
  • 4 el kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tuinkruiden zoals kervel, selderij en bieslook (fijngehakt)
  • 1 tl Herbes de Provence
  • 1 el koks- of slagroom
  • 4 toefjes peterselie (ter garnering)
  • zout en peper of eikruiden

Instructies
 

  • Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Gaar de paprika’s in een pan met kokend water of in de magnetron en laat ze goed uitlekken.
  • Klop de eieren los met de bouillon (water kan trouwens ook) en zout en peper naar smaak.
  • Verwarm de olie in een pan en giet het eiermengsel hierin, al roerende tot het ei gestold is.
  • Voeg de tuinkruiden, de Herbs de Provence en de room toe en roer nogmaals door.
  • Vul de paprika’s met het roerei.
  • Garneer met een toefje peterselie en serveer de roerei in paprika direct.
Trefwoord Roerei
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Lekker? Probeer ook deze spinazie dillesoep met ei eens!

Ook interessant voor jou:

Recept en foto via Ei Love You.


Related Posts

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht? Deze kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges kan niemand weerstaan!

Chawanmushi (gestoomde, hartige custard)

Chawanmushi (gestoomde, hartige custard)

Eieren zijn ontzettend veelzijdig, maar toch komen we vaak niet verder dan bakken of koken. En er kan zoveel meer. Stomen bijvoorbeeld, zoals in chawanmushi, een heerlijke hartige custard uit Japan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept