Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tsoureki (Grieks paasbrood)
Een prachtig gedecoreerd paasbrood met een bijzondere smaak.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
4
uur
uur
Gang
Ontbijt
Keuken
Griekenland
Ingrediënten
4
eieren
500
g
bloem
100
g
suiker
100
g
ongezouten roomboter
10
g
gist
150
ml
lauwe volle melk
30
ml
lauwwarm water
½
tl
mahlab
fijngestampt
¼
tl
mastiek
fijngestampt
¼
tl
fijne kardemom
1
sinaasappel
alleen het best
Roodgeverfde gekookte eieren
ter decoratie
Instructies
Doe de gist in het lauwe water en roer dit goed door.
Mix de boter met de suiker tot en glad geheel en voeg één voor één drie van de vier eieren toe. Meng goed door.
Neem een tweede kom. Zeef de bloem en doe die erin. Voeg de mahlab, sinaasappelzest, kardemom en mastiek toe, maar houd van die laatste wat achter.
Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het water met het gist. Kneed dit goed door.
Voeg de lauwe melk en het eiermengsel toe, kneed door en maak er een grote deegbal van.
Doe een schone theedoek over de kom en zet 3 uur weg op een warme plaats, zodat het deeg kan rijzen.
Na die drie uur, verdeel je het deeg in twee of drie delen. Maak er slierten van en vlecht het brood. Zet nog een uur weg om te rijzen.
Verwarm de oven voor op 190°
Klop het laatste ei los en bestrijk de bovenkant van het brood ermee. Bestrooi met de overgebleven mastiek.
Bak de tsoureki goudbruin in zo’n 35-40 minuten.
Garneer met de rode eieren.
Trefwoord
ontbijt, Pasen
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!