Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische eierquiche met paprika en prei
Lekker voor een dagje zonder vlees. En de restjes? Die zijn goed voor de lunch van morgen!
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
5
eieren
(M)
6
velletjes
bladerdeeg voor hartige taart
2
el
gekruid paneermeel
2½
dl
slagroom
2
tl
tijm
1
grote
prei
(gewassen en in ringen gesneden)
1
rode paprika
(in blokjes)
1
gele paprika
(in blokjes)
1
oranje paprika
(in blokjes)
zout en peper naar smaak
Instructies
Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175°C (bij hetelucht, anders 200 °C).
Ontdooi het bladerdeeg en rol dit uit tot een grote cirkel.
Bekleed hiermee een ingevette quichevorm (circa 24 cm) tot aan de rand.
Verspreid het paneermeel (broodkruim mag ook) over de bodem.
Klop vier eieren los met de room en de tijm, meng met de groenten en vul hiermee de quiche.
Vouw het deeg dat over de vorm valt tot een rand.
Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de rand.
Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!