Vegetarische eierquiche met paprika en prei

Vegetarische eierquiche met paprika en prei

Niets zo makkelijk als een eierquiche. Je maakt hem en eet hem gelijk, je warmt hem later op óf je eet een restje gewoon koud als lunch. Deze vegetarische eierquiche is supermakkelijk te maken en gooit hoge ogen bij vrijwel iedereen. Lekker met grof volkorenbrood. Tip: bestrijk de quiche voor je ‘m in de oven doet met losgeklopt ei voor een fraaie goudgele kleur.  

Quiche met paprika en prei

Vegetarische eierquiche met paprika en prei

Lekker voor een dagje zonder vlees. En de restjes? Die zijn goed voor de lunch van morgen!
No ratings yet
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 5 eieren (M)
  • 6 velletjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 el gekruid paneermeel
  • dl slagroom
  • 2 tl tijm
  • 1 grote prei (gewassen en in ringen gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • 1 oranje paprika (in blokjes)
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 175°C (bij hetelucht, anders 200 °C).
  • Ontdooi het bladerdeeg en rol dit uit tot een grote cirkel.
  • Bekleed hiermee een ingevette quichevorm (circa 24 cm) tot aan de rand.
  • Verspreid het paneermeel (broodkruim mag ook) over de bodem.
  • Klop vier eieren los met de room en de tijm, meng met de groenten en vul hiermee de quiche.
  • Vouw het deeg dat over de vorm valt tot een rand.
  • Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de rand.
  • Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Recept en foto via Ei Love You.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept