Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkorenplaatpizza met groene asperges
Lekker, gezond en makkelijk te maken, deze vegetarische volkorenplaatpizza met groene asperges en ei
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
eieren
350
g
groene asperges
1
rode ui
5
cherrytomaatjes
1
volkoren pizzabodem
6
el
passata
100
g
Parmezaanse kaas
Handje
rucola
Peper uit de molen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken.
Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes.
Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over.
Verdeel de asperges over de pizza.
Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn.
Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza.
Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Trefwoord
fastfood, vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?
Tag ons op social met #eieiei!