Volkorenplaatpizza met groene asperges

Volkorenplaatpizza met groene asperges

Vrijwel iedereen houdt van pizza. Maar liever dan die kartonnen kant-en-klaar pizza’s te halen, maken we hem zelf. Lekkerder en veel gezonder. Deze volkorenplaatpizza met groene asperges bijvoorbeeld.

Wij kunnen echt genieten van een pizza op z’n tijd. Maar dan moet het wel een écht goede pizza zijn. Dat betekent een tripje naar de Italiaan of zelf de handen uit de mouwen steken in de keuken. Want die kant-en-klare pizza’s uit de supermarkt, die komen er bij ons niet in. 

Volkorenplaatpizza: lekker én gezond

En dat zo’n zelfgemaakte pizza niet alleen lekker, maar ook vegetarisch en gezond kan zijn, dat blijkt uit dit recept voor een heerlijke volkorenplaatpizza met groene asperges uit 50 X avondeten zonder vlees, van Jennifer en Sven van het foodplatform Voedzaam & Snel. Wij mogen het met jullie delen.

Je kunt dit recept natuurlijk ook met witte asperges maken, maar het voordeel van groene asperges is dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Groene asperges zijn trouwens gewoon witte asperges, die boven de grond een kleurtje hebben gekregen. Wij vinden ze soms zelfs smaakvoller dan de witte variant. Als je ze vóór je ze verwerkt – maar nadat je een stukje van de onderkant hebt afgesneden – even rechtop in koud water zet worden ze extra knapperig.

Pizzafan?

Probeer dan ook deze pizza Margherita met ei eens. Of verwen jezelf ’s ochtends een met deze ontbijtpizza met spinazie, avocado en ei.

Volkorenplaatpizza met asperges

Volkorenplaatpizza met groene asperges

Lekker, gezond en makkelijk te maken, deze vegetarische volkorenplaatpizza met groene asperges en ei
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 350 g groene asperges
  • 1 rode ui
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 volkoren pizzabodem
  • 6 el passata
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Handje rucola
  • Peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). 
  • Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken. 
  • Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes.
  • Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over.
  • Verdeel de asperges over de pizza. 
  • Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
  • Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn.
  • Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza.
  • Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Trefwoord fastfood, vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Foto: Sven ter Heide.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept