Poppetjes van eierschalen

Poppetjes van eierschalen

Op zondagochtend lekker een gekookt eitje bij het ontbijt? Gooi de eierschalen dan niet weg, maar maak er samen met je kinderen bieslookpoppetjes van!  

Samen knutselen is leuk om te doen en het resultaat vrolijkt de keukenvensterbank enorm op. Bovendien heb je zo altijd lekkere, verse kruiden bij de hand.

Nodig:

  • Voldoende lege eierschalen
  • Potgrond. Welk soort je kiest maakt niet zoveel uit, zolang het maar potgrond is en geen compost of cocopeat.
  • Bieslookzaadjes. Graszaad werkt ook, maar daar heb je bij het koken geen profijt van natuurlijk.
  • Opplak-oogjes
  • Water
  • Later: strikjes of lintjes

Zo maak je ’t:

Zorg dat je eierschalen stabiel rechtop staan, bijvoorbeeld door ze in een lege eierdoos te zetten. Vul de eierschalen vervolgens met potgrond. Strooi hierop de bieslookzaadjes en dek af met 1 à 2 centimeter potgrond. Bevochtig met een beetje water en zet de eierschalen vervolgens in een eierdopje. Plak de oogjes op de eierschalen.

Binnen een paar dagen tot een week zullen jullie de eerste sprietjes bieslook ontdekken. Zorg dat ze voldoende water hebben: de grond moet altijd een beetje vochtig zijn, maar er moet geen laag water op blijven staan. Het is niet erg als de grond een dagje wat droog is aan de bovenkant. Om de dag even water geven is het beste. Als de sprietjes lang genoeg zijn, kun je er met wat strikjes of lintjes staartjes van maken. En daarna lekker opeten natuurlijk!

poppetjes van eierschalen

 

Foto’s: Marina van Mele via Welke.nl.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Kleurplaten Wereld Ei Dag 2017

Kleurplaten Wereld Ei Dag 2017

Ieder jaar staat de tweede vrijdag in oktober wereldwijd in het teken van eieren. Vrijdag de 13e 2017 was het weer zover: Wereld Ei Dag. Om dit te vieren organiseerden de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, een kleurwedstrijd. De wedstrijd is inmiddels afgelopen, maar […]

Vouw een origami kip in 5 minuten

Ook als je maar een paar minuten hebt, kun je iets leuks fabriceren. Deze kip van origami bijvoorbeeld. Het kost maar vijf minuten om ‘m te maken. Check de video en download het handige stappenplan. Wat heb je nodig? Een blanco vierkant papiertje of vouwblaadje […]