Calculator voor het perfecte gekookte ei

Calculator voor het perfecte gekookte ei

De één houdt van een zachtgekookt eitje, de ander van hardgekookt. Met deze calculator zie je de ideale kooktijd voor het voor jou perfect gekookte ei!

Eieren koken kan op veel manieren. In de stoomoven bijvoorbeeld, of in de gewone oven. Er zijn ook mensen die hun ei het liefste in de airfryer doen. Maar de meeste mensen zetten nog steeds gewoon een pannetje water op het vuur om hun eitje te koken.

Handige ei kook calculator

Dan is natuurlijk de vraag: hoe lang moet je zo’n ei in dat kokende water laten? De één is immers dol op een ei waar het eigeel uit stroomt zodra je het lepeltje erin steekt, de ander heeft z’n ei het liefst hardgekookt. En daarbij speelt het formaat van het ei en waar je je eieren bewaart natuurlijk mee. Met deze handige ei kook calculator ga je nooit meer de mist in en serveer je iedereen het perfect gekookte ei. Lekker zo uit het vuistje, maar ook op salade of op brood.

Schrikken

Vergeet niet om vóór het koken een gaatje in je eieren te prikken, dat zorgt ervoor dat ze niet breken en ook iets makkelijker te pellen zijn. Nadat je je eieren de gewenste tijd hebt laten badderen, giet je het water af. Vergeet niet om je eieren daarna te laten schrikken, dat stopt het kookproces.

Ei kook calculator

Lees ook: 10 hardnekkige mythes over eieren die je vanaf nu nooit meer gelooft.

 

Foto via Pexels.


Related Posts

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Er zijn heel veel spreekwoorden en gezegden waarin het woord ‘kip’ of ‘ei’ wordt gebruikt. De kip met de gouden eieren slachten bijvoorbeeld. En ook ‘haan’, ‘hoen’ en ‘kuiken’ komen vaak voorbij. Wij ontdekten er 160. Wedden dat je ze niet allemaal kent?