Calculator voor het perfecte gekookte ei

Calculator voor het perfecte gekookte ei

De één houdt van een zachtgekookt eitje, de ander van hardgekookt. Met deze calculator zie je de ideale kooktijd voor het voor jou perfect gekookte ei!

Eieren koken kan op veel manieren. In de stoomoven bijvoorbeeld, of in de gewone oven. Er zijn ook mensen die hun ei het liefste in de airfryer doen. Maar de meeste mensen zetten nog steeds gewoon een pannetje water op het vuur om hun eitje te koken.

Handige ei kook calculator

Dan is natuurlijk de vraag: hoe lang moet je zo’n ei in dat kokende water laten? De één is immers dol op een ei waar het eigeel uit stroomt zodra je het lepeltje erin steekt, de ander heeft z’n ei het liefst hardgekookt. En daarbij speelt het formaat van het ei en waar je je eieren bewaart natuurlijk mee. Met deze handige ei kook calculator ga je nooit meer de mist in en serveer je iedereen het perfect gekookte ei. Lekker zo uit het vuistje, maar ook op salade of op brood.

Schrikken

Vergeet niet om vóór het koken een gaatje in je eieren te prikken, dat zorgt ervoor dat ze niet breken en ook iets makkelijker te pellen zijn. Nadat je je eieren de gewenste tijd hebt laten badderen, giet je het water af. Vergeet niet om je eieren daarna te laten schrikken, dat stopt het kookproces.

Ei kook calculator

Lees ook: 10 hardnekkige mythes over eieren die je vanaf nu nooit meer gelooft.

 

Foto via Pexels.


Related Posts

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Wat een fijne uitvinding, die vaatwasser. Je hoeft immers nooit meer met de hand af te wassen als je zo’n apparaat in huis hebt. Kan het ding nog meer? Kun je er bijvoorbeeld eieren in koken?

Wat we kunnen leren van Japanners (en hun keuken)

Wat we kunnen leren van Japanners (en hun keuken)

Gelukkig en gezond (heel) oud worden: dat doen ze in Japan. Deze zomer worden de Olympische Spelen in Tokio gehouden. Wij namen vast een kijkje in de Japanse keuken. Wat kunnen wij leren van de Japanners en hun eetgewoonten?