Ei – meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren

Ei – meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren

Eieren zijn superfood. Dat vinden wij niet alleen, dat is ook de mening van Lucy O’Reilly. Zij schreef een kookboek met ei in de hoofdrol, om “eieren het respect te geven dat ze verdienen”. In dit boek maak je een culinaire reis naar alle windstreken, waarbij je wordt getrakteerd op ruim 70 wereldse gerechten met ei. Wij zijn fan!

Cover-Ei-Lucy O'ReillyLucy is niet spaarzaam in de recepten die ze deelt. En ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. Ieder recept begint én eindigt met een ei. Groene shakshuka voor de lunch en krabsoufflé als diner, gevolgd door îles flottantes als toetje. Allemaal redelijk snel te bereiden en duidelijk omschreven. Bovendien heeft elk recept een foto zodat je kunt zien of jouw resultaat een beetje is wat het hoort te zijn.

Ei als belangrijkste ingrediënt

De indeling van dit kookboek is duidelijk. Ontbijt, snacks, lunch, diner: het komt allemaal voorbij. Ook de desserts en de drankjes hebben een eigen hoofdstuk gekregen. In bijna alle recepten is ei ook echt het belangrijkste ingrediënt. Dat is in sommige kookboeken wel eens anders en daarmee onderscheidt dit boek zich dan ook van de massa.

Gevarieerde recepten

De recepten zijn gevarieerd, van gevulde eieren tot sauzen op basis van eieren, advocaat en zelfs cocktails. De meeste recepten zijn bovendien vrij makkelijk te maken, een eitje zogezegd. Overal wordt aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is en hoe lang je ermee bezig bent. Daarnaast is er een korte referentie naar de herkomst; altijd leuk om tijdens een etentje je kennis te spuien.

Ei – meer dan 70 recepten met eieren door Lucy O’Reilly. Veltman Uitgeverij, ISBN 978 90 483 1409 6.

BewarenBewaren

BewarenBewaren