Ook groene shakshuka is van oorsprong een ontbijtgerecht, maar in Nederland wordt het vaker ’s avonds gegeten. Deze vegetarische variant zit boordevol vitamines en is het ultieme comfortfood. Lekker met feta en dikke sneden boerenbrood!
Shakshuka is eigenlijk niets meer dan gepocheerde eieren in groenten. De meest bekende shakshuka is de rode variant met tomaat, maar je kunt er feitelijk al je restjes groente in kwijt. Shakshuka is lekker, goedkoop en kan bijna niet mislukken. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel en is het een ideaal gerecht als je wilt minderen met vlees. Maak deze makkelijke maaltijd af met lekker bruin brood of pitabrood om mee te dippen.
Groene shakshuka met spinazie, prei en feta
3 maart 2018
: 4
: 5 min
: 7 min
: 12 min
: eitje
Ingrediënten
- 2 dunne preien
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram verse spinazie
- 4 eieren
- 150 gram feta
- Zwarte peper
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Stap 2 Halveer de prei, verwijder het groen en snijd het witte deel van de prei ragfijn.
- Stap 3 Verhit de boter en olie in een wok of grote koekenpan en bak de prei glazig.
- Stap 4 Pel en pers de knoflook. Voeg de spinazie en de knoflook toe en bak circa 5 minuten mee tot de spinazie geslonken is.
- Stap 5 Breek de eieren een voor een boven het spinazie-preimengsel. Roer niet.
- Stap 6 Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
- Stap 7 Draai het vuur laag en laat de eieren met de deksel op de pan in circa 5-7 minuten gaar worden.
- Stap 8 Strooi de feta er overheen.
- Stap 9 Serveer met bruin brood.
Foto via Shutterstock.