Kipster wint internationale prijzen voor dierenwelzijn

Kipster wint internationale prijzen voor dierenwelzijn

Kipster, het duurzame eiermerk dat speciale aandacht heeft voor dierenwelzijn, is donderdagavond bekroond met de Best Marketing Award én de Good Egg Award bij de Good Farm Animal Welfare Awards 2018 in Parijs.

De awards worden uitgereikt aan boeren, bedrijven, merken die het lot van landbouwhuisdieren serieus verbeteren. Naast de Best Marketing Award werd Kipster ook bekroond met de Good Egg Award. Een van de oprichters van Kipster, Olivier Wegloop tegen Marketing Tribune: “We zijn enorm blij met de Good Egg Award. Het is een kroon op ons werk. Dat we ook een marketingprijs hebben gekregen, is wel erg bijzonder. Alle marketing, communicatie en PR doen we op eigen kracht, zonder tussenkomst van een bureau of adviseur.”

Kipster eieren alleen bij Lidl

Kipster is een innovatieve mens-, dier-, en milieuvriendelijke boerderij en staat in Venray. De eieren zijn alleen te koop bij Lidl. De super heeft een contract voor 5 jaar bij Kipster. De eitjes worden verkocht in een blauw doosje per 5 stuks. Wegloop tegen Marketing Tribune: “Het grappige is dat consumenten eigenlijk een groen doosje prefereren en misschien wel 6 of 10 eieren zouden willen. Punt is dat we eigenlijk helemaal niet zijn uitgegaan van consumentenwensen. We wilden gewoon het duurzaamste eitje produceren met kippen die een superleven hebben in een gezonde omgeving. Dat het eitje nu een succes is, is een kwestie van geloven in je droom. Iedereen in de sector heeft ons voor gek verklaard, maar nu zijn de eieren, letterlijk, niet aan te slepen. Lidl moet vaak ‘nee’ verkopen, omdat er niet voldoende eieren zijn.”

Naast de Kipster eieren verkoopt Lidl ook de hanenburgers van Kipster. Dit unieke initiatief  werd door WakkerDier beloond met een radiospot. 

Ook Nestlé sleepte een Good Egg Award in de wacht, voor haar beslissing om vanaf 2020 alleen nog eieren van kooi-vrije kippen voor haar voedselproducten in Europa in te kopen.

Compassion 10 Year Anniversary video (Jun 2017)

 

Nieuwsbericht van 22-06-2018, Bron: Marketing Tribune, Adformatie, foto: Kipster.