Valentijnsdag: zó maak je van een ei een hartje

Valentijnsdag: zó maak je van een ei een hartje

Wil jij je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een lekker gekookt eitje in de vorm van een hartje? In deze stap-voor-stap-video zie je hoe je dat makkelijk en snel doet. Een romantische start van de dag gegarandeerd!

Of het nu een romantisch ontbijt op bed wordt of dat je het gewoon aan tafel serveert: met een hartvormig eitje maak jij de blits deze Valentijnsdag. Ook prima geschikt als ontbijt voor moeder- of vaderdag trouwens.

Nodig om een hartvormig ei te maken:

  • Hardgekookt ei
  • Eetstokje of potlood
  • Stuk karton
  • 2 elastiekjes

Zo maak je een hartvormig ei:

  1. Knip uit een leeg melkpak melk de hoek. Op die manier is het straks makkelijker om een hart te vormen.
  2. Heb je geen leeg melkpak? Het kan ook gewoon met een stevig stuk karton waar je een harde vouw in hebt gemaakt.
  3. Maak een hardgekookt eitje, maar laat dit ei vooral niet schrikken. Doe je dit wel, dan kan je het ei niet vervormen.
  4. Pel het ei. Pas op; je hebt het niet laten schrikken dus het is waarschijnlijk best heet.
  5. Doe het gepelde ei in het stuk karton. Duw nu het eetstokje horizontaal in het ei. Doe om de uiteinden een elastiekje om de druk constant te houden.
  6. Wacht een paar minuten en haal het ei dan uit het karton. Als je het doorsnijdt zul je zien dat ook de dooier een mooie hartvorm heeft.
  7. Serveer het ei op een versgebakken broodje.

P.S. Drie goede redenen om je ei normaliter wel te laten schrikken vind je hier.

 

Foto via Freepik.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren