Zoete courgettecake

Zoete courgettecake

Courgette in een cake? Ja, heerlijk! De groente zorgt voor een heerlijke sappige bite, zonder dat je cake klef wordt. En omdat de cake – in tegenstelling tot wat je zou verwachten – zoet is, smaakt hij heerlijk bij de thee of koffie. Deze zoete courgettecake doet het trouwens ook prima als tussendoortje!

Het leuke aan deze cake is dat je per plakje toch weer wat groente binnenkrijgt. Maar vanwege de suiker en de roomboter is het natuurlijk geen slanke cake. Lekker, dat is-ie dan weer wel, zeker als je ‘m maakt met courgette uit eigen tuin.

Zoete courgettecake

10 juni 2018
: 10-12
: 20 min
: 1 hr 15 min
: 1 hr 35 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram suiker
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Stap 2 Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Rasp ‘m grof of snijd hem fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette en laat in een zeef uitlekken.
  • Stap 3 Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig met een mixer of keukenmachine. Klop er één voor één de eieren door en daarna de yoghurt.
  • Stap 4 Zeef het bakmeel en voeg dat toe. Klop dit tot een glad mengsel.
  • Stap 5 Knijp de courgette nog een laatste keer uit, en roer dit door het beslag.
  • Stap 6 Giet het beslag in een ingevette cakevorm (25 centimeter).
  • Stap 7 Bak de cake in 75 minuten gaar en haal hem dan uit de oven.
  • Stap 8 Laat de cake in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd hem in mooie, dikke plakken.

 

Foto via Shutterstock en Igor Miske op Unsplash.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *