Speltsandwich roerei met gerookte zalm

Speltsandwich roerei met gerookte zalm

Een dag begint echt bijzonder met een heerlijk luxe ontbijt met roerei en gerookte zalm. Het smaakt extra lekker op een speltbroodje. En daarvoor hoef je niet naar een hotel, want je zet deze speltsandwich roerei met zalm zelf in slechts tien minuten op tafel. 

Zalm en ei. Het is een combinatie die het altijd goed doet. Op een speltsandwich bijvoorbeeld. Maar op een gewone boterham smaakt het ook erg lekker. 

Speltsandwich roerei met gerookte zalm

21 mei 2018
: 4
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren (M)
  • 1 eetlepel water
  • 20 gram boter
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 sneetjes speltbrood
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Breek de eieren boven een kom, voeg het water toe en klop de eieren los.
  • Stap 2 Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en giet, wanneer de boter heet is, het eimengsel in de pan.
  • Stap 3 Roer tot het eimengsel begint te stollen.
  • Stap 4 Snijd de zalm in stukjes en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Stap 5 Roer verder tot het ei bijna gestold is.
  • Stap 6 Zet het vuur uit en verdeel het ei over de boterhammen.
  • Stap 7 Garneer eventueel met wat verse bieslook en peper en zout naar smaak.

Foto via Shutterstock.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *