Bizar: Indonesische tiener claimt dat hij eieren kan leggen

Bizar: Indonesische tiener claimt dat hij eieren kan leggen

Bizar nieuws uit Indonesië: daar claimt een 14-jarige jongen in de laatste twee jaar maar liefst twintig eieren te hebben gelegd. De laatste twee eieren zou hij in het ziekenhuis gelegd hebben, onder het toeziend oog van verbijsterde artsen.

De 14-jarige Indonesische Akmal uit Gowa zou sinds 2016 al meerdere malen in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege zijn vreemde kwaal. Zijn dokters geloven er echter helemaal niets van en betichten de jongen ervan de eieren in hun geheel ingeslikt te hebben óf in zijn rectum te hebben geschoven.

Een woordvoerder van het ziekenhuis in Gowa vertelde aan lokale journalisten dat de artsen de claim van de jongen naar het rijk der fabelen verwijzen, simpelweg omdat het menselijk lichaam helemaal niet in staat is eieren te vormen. “Dat is onmogelijk in ons spijsverteringssysteem.” Omdat ze niet konden bewijzen dat hij de eieren zelf had ingebracht, besloten ze hem in quarantaine te zetten. Een röntgenfoto liet inderdaad een groot ei in het rectum van de jongen zien.

‘Geen voodoo in het spel’

De vader van de jongen, Rusli, zei tegen de verslaggevers dat hij niet gelooft dat Akmal de eieren zelf in zijn anus zou stoppen: “En hij zou ook nooit hele eieren doorslikken, daar heeft hij geen enkele reden voor. Waarom zou hij dat doen?” Hij gaf ook aan dat er geen voodoo in het spel is. “Ik ben een imam in mijn dorp; ik geloof alleen in god.”

“De afgelopen twee jaar heeft mijn zoon achttien eieren gelegd en nu in het ziekenhuis nog twee, dus in totaal zijn het er twintig.” Hij vervolgt: “ Ik heb het eerste ei gebroken en er zat alleen maar eigeel in, geen eiwit. Een maand later heb ik er weer een gebroken en de inhoud van dat ei was helemaal wit; geen eigeel te zien.”

Volgens de ziekenhuiswoordvoerder zijn de eieren die Akmal tijdens zijn laatste ziekenhuisbezoek legde inmiddels geanalyseerd in het laboratorium en zijn het toch echt gewone kippeneieren. Hoe die gemaakt worden, lees je hier.

Nieuwsbericht van 02-03-2018.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren