Wij worden wel blij van deze citroen-tiramisu. Een lekker makkelijk nagerecht dat vrijwel iedereen lekker vindt vanwege de frisse bite. Geen alcohol-fan? Deze citroen-tiramisu is ook alcoholvrij overheerlijk.
Tiramisu (tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, oftewel: beur mij op of maak mij blij. En dat doet deze citroen-tiramisu zeker. Want hoewel het geen licht nagerecht is – denk aan zo’n 670 kcal. per persoon – proeven we de zomer in ieder hapje.
Citroen-tiramisu
21 mei 2018
: 6
: 15 min
: 4 hr
: 4 hr 15 min
: eitje
Ingrediënten
- 3 eieren (L)
- 2 citroenen (schoongeboend)
- 250 gram mascarpone
- 150 gram volle kwark
- 1 pak lange vingers
- 50 milliliter limoncello of 75 milliliter citroenlimonadesiroop
- 100 gram lemon curd
- 50 gram witte basterdsuiker
- 6 lage glazen
Bereiding
- Stap 1 Splits de eieren en doe de eidooiers in een schaal.
- Stap 2 Rasp de gele schil van de citroenen hierboven. Houd een beetje citroenrasp apart voor de garnering.
- Stap 3 Klop de eidooiers samen met de citroenrasp en de basterdsuiker tot een schuimig, lichtgeel mengsel.
- Stap 4 Doe de mascarpone met de kwark en 30 milliliter limoncello (of limonadesiroop) in een kom en roer dit door.
- Stap 5 Spatel het ei-citroenmengsel hier voorzichtig doorheen. Voeg de lemon curd toe en roer door.
- Stap 6 laat de lange vingers even weken in de rest van de limoncello of in de rest van de citroensiroop gemengd met 100 milliliter water.
- Stap 7 Doe een bodempje lange vingers in ieder glas.Schep de helft van het mascarponemengsel hierop.
- Stap 8 Voeg een nieuwe laag lange vingers toe en schep de rest van het mascarponemengsel erop. Strijk glad en laat de tiramisu vervolgens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Stap 9 Garneer de citroen-tiramisu voor het serveren met een beetje citroenrasp.
Tip: de overgebleven eiwitten kun je invriezen.
Foto via Shutterstock.