Deze heerlijke duivelse eieren met spin van olijf zijn perfect voor een halloweenfeestje. Maar ook voor een ander griezelfeestje zijn het heerlijke hapjes.
Duivelse eieren met spin van olijf
23 oktober 2017
: 20
: 15 min
: eitje

Ingrediënten
- 10 eieren
- 20 zwarte olijven (zonder pit)
- 1 takje tijm (blaadjes, fijngehakt)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel tabasco
- 1 theelepel pittige mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
- Stap 2 Halveer de eieren overdwars en lepel het eigeel er voorzichtig uit.
- Stap 3 Doe het eigeel in een kom en prak het. Voeg hier de mayonaise, tijm, tabasco en mosterd aan toe. Voeg zout en peper toe naar smaak. Goed mengen.
- Stap 4 Doe het mengsel in een spuitzak of een boterhamzakje waar je een punt van afknipt.
- Stap 5 Spuit in ieder half ei een flinke toef eimengsel en garneer dit met een beetje paprikapoeder.
- Stap 6 Leg op ieder half ei een doormidden gesneden olijf als lijfje van de spin. Maak van de tweede helft van de olijf pootjes door ze in acht dunne reepjes te snijden en deze tegen het lijfje aan op de vulling te leggen.
Foto: Shutterstock.