Gevulde eieren saai en ouderwets? Welnee! Het is maar net wat je er zelf van maakt. Wij maakten er iets van met zalm. En met guacamole. Kortom: 7 recepten voor gevulde eieren zoals jij ze nog nooit gegeten hebt! En een kleine bonus.
#1 EIEREN GEVULD MET AVOCADO EN GEROOKTE ZALM
Sommige gelegenheden vragen om een beetje meer luxe op de borreltafel. Dan zijn deze gevulde eieren met gerookte zalm en avocado perfect. En het mooie? We gebruiken geen mayonaise, dus ze zijn ook nog eens beter voor de lijn.
#2 GEVULDE EIEREN MET GUACAMOLE EN BACON
Dol op guacamole? Wij ook, maar de chips waarmee je in die avocadoprut dipt, zijn nou niet echt bevorderlijk voor de lijn. Zet deze gevulde eieren met guacamole en bacon eens op tafel. Wél de heerlijke guacamolesmaak, niet de calorieën van de chips.
#3 GEVULDE EIEREN MET PADDENSTOELEN, UI EN KOMIJN
Krijg je vegetarische gasten op de borrel en heb je geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Deze gevulde eieren met paddenstoelen, ui en komijn zal ze verrassen. Een smakelijk borrelhapje waar ook de niet-vegetariërs ongetwijfeld blij van worden.
#4 GEVULDE EIEREN MET GARNAAL, ROOMKAAS EN ZALMEITJES
Gevulde eieren doen het altijd goed op een feestje of bij een etentje. Maar waarom zou je kiezen voor de klassieke variant? Maak je duivelse eieren eens met garnaal, roomkaas en zalmeitjes. Superlekker door de kick van de Cajunkruiden en een plaatje op tafel!
#5 GEVULDE EIEREN MET HAM EN PAPRIKA
Wanneer je visite krijgt, wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten. Deze gevulde eieren met ham en paprika zijn dan een goede keus. Ze zijn makkelijk te maken en zien er ook nog eens leuk uit. Wedden dat ze binnen no-time zijn verdwenen?
#6 GEVULDE EIEREN MET TONIJN EN AVOCADO
Wie van tonijn én avocado houdt, zit goed met deze gevulde eieren. Makkelijk te maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in huis. Dit recept is met yoghurt en zure room en dus iets slanker dan met mayonaise.
#7 GEVULDE EIEREN MET BLAUWE KAAS EN GRANAATAPPELPITJES
Over anders dan anders gesproken: fruit kom je slechts zelden tegen in een gevuld eitje. Toch is het de moeite van het proeven waard, want de zurige granaatappelpitjes in deze gevulde eieren vullen de blauwe kaas goed aan en zorgen bovendien voor een lekkere bite.
BONUS
We hadden het beloofd; een bonusrecept. En dat is voor wie toch niet zonder z’n klassiekers kan.