Deze enge heksenvingers zijn leuk om te maken voor Halloween of een ander griezelfeestje. Eng, maar ook enorm lekker. Om je vingers bij op te eten!
In iets onder een uur maak je met dit recept zo’n 25 à 30 heksenvingers.
Heksenvingers voor Halloween
21 oktober 2018
: 25-30
: 50 min
: eitje
Ingrediënten
- 1 ei
- 225 gram zachte boter
- 125 gram (witte basterd) suiker
- 1 theelepel amandelextract
- 1 theelepel vanille-extract
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 100 gram amandelen zonder vlies
- Beetje kaneel
- Rode voedingskleurstof (optioneel)
Bereiding
- Stap 1 Meng de boter, het ei, de suiker, het vanille-extract en het amandelextract met elkaar met de mixer.
- Stap 2 Voeg daarna geleidelijk de bakpoeder, bloem, en zout toe en blijven mixen totdat alles goed gemengd is.
- Stap 3 Kneed dit mengsel vervolgens handmatig tot een soepel deeg.
- Stap 4 Dek het deeg af met een theedoek en zet het een half uurtje in de koelkas.
- Stap 5 Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpaper op de bakplaten.
- Stap 6 Haal het deeg uit de koelkast en rol steeds een klein portie tussen je handpalmen tot een vingervorm.
- Stap 7 Druk het deeg aan het uiteinde en halverwege een beetje in, om knoken te vormen en maak op deze vingerkootjes een paar sneetjes met een mes om ze nog meer op vingers te laten lijken.
- Stap 8 Druk in het uiteinde een halve amandel als vingernagel.
- Stap 9 Bak de koekjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Stap 10 Strooi een beetje kaneel in de sneetjes op de kootjes.
Tip: je maakt de vingers nog enger door met wat rode voedingskleurstof een beetje ‘bloed’ onder de amandelnagels en over het andere uiteinde van de vingers te verdelen.
Meer Halloweenrecepten vind je hier.
Foto via Shutterstock.