Het is weer tijd voor boerenkool! Natuurlijk kun je er de bekende stamppot van maken, met een lekker stuk worst, maar een beetje variatie is wel zo leuk. Zet deze boerenkoolstoof met eieren en feta eens op tafel. Lekker smeuïg!
Boerenkoolstoof met eieren en feta
23 oktober 2018
: 4
: 30 min
: eitje
Ingrediënten
- 6-8 middelgrote eieren
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 50 g ongezouten boter of margarine
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- 4 theelepels gedroogde oregano
- ½ theelepel chilivlokken
- 600 gram verse boerenkool
- 150 gram feta
- Verse peper
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Pel de knoflook schoon en snijd deze fijn. Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in dunne halve ringen.
- Stap 2 Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit het paprikapoeder, de oregano en de chilivlokken 1 minuut.
- Stap 3 Voeg de knoflook, sjalotjes en boerenkool toe en bak 5 minuten. op middelhoog vuur. Doe hier 50 milliliter water bij en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Stap 4 Stoof dit mengsel ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe.
- Stap 5 Maak holtes in de boerenkool, breek in elke holte een ei en bestrooi dit met wat verse peper.
- Stap 6 Doe de deksel op de pan en laat in 10 minuten op laag vuur gaar worden.
- Stap 7 Brokkel de feta over de boerenkoolstoof en bestrooi het gerecht met een beetje paprikapoeder voor de kleur.
- Stap 8 Serveer de boerenkoolstoof met grove stukken bruin boerenbrood.
Tip: houd je van dit soort eiergerechten? Probeer dan ook deze rode shakshuka eens, of de groene variant daarvan.
Foto via Shutterstock.