Oeufs en cocotte met spinazie en kaas

Oeufs en cocotte met spinazie en kaas

Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes uit de oven, maken ontbijt of brunch extra feestelijk. Ze zijn niet alleen lekker, maar je kunt ook eindeloos variëren met de inhoud. Vervang de Parmezaanse kaas bijvoorbeeld eens door wilde zalm of gebruik kerstomaatjes en geitenkaas. Wij gebruiken in dit recept kwarteleitjes, maar het kan natuurlijk ook met gewone eieren.

Wanneer je in plaats van kwarteleieren gewone eieren gebruikt, dan is één ei per persoon ruim voldoende. Zeker wanneer er sprake is van een uitgebreide brunchtafel.

Oeufs en cocotte met spinazie en kaas

25 februari 2018
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 kwarteleieren, op kamertemperatuur
  • Boter, om in te vetten
  • Olijfolie
  • 100 gram (wilde) bladspinazie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Citroensap
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 4 kleine ovenschaaltjes (ramequins)
  • 1 grote braadslede of ovenschaal
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Stap 2 Vet de schaaltjes in met boter.
  • Stap 3 Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de spinazie tot deze slinkt.
  • Stap 4 Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak dit de laatste minuut mee.
  • Stap 5 Breng de spinazie op smaak met peper, zout en een beetje citroensap verdeel dit over de schaaltjes.
  • Stap 6 Meng de crème fraîche met de bieslook, verdeel dit over de spinazie en strooi daar de Parmezaanse kaas over.
  • Stap 7 Breek per schaaltje 2 kwarteleitjes, zorg dat de dooiers heel blijven. Bestrooi eventueel met wat peper en zout.
  • Stap 8 Zet de schaaltjes in de braadslede en schenk kokend water in de braadslede tot de schaaltjes voor de helft onderstaan.
  • Stap 9 Laat de bakjes 10-15 minuten garen in de oven, tot het wit gestold is en de dooier nog zacht.
  • Stap 10 Serveer met (geroosterd) witbrood.

 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *