De combinatie van geroosterd brood met pittige avocado-crème en een spiegelei on top maakt dit tot een geweldig smakelijk ontbijt. Lekker voor de afwisseling. En met deze avocadotoast heb je gelijk wat groente binnen!
Als je geen zin hebt om de avocado te prakken, kun je er natuurlijk ook gewoon plakjes van snijden en het chilipoeder, de olie en het zout daar overheen doen. De verse, zwarte peper maakt het spiegelei helemaal af.
Avocadotoast met spiegelei

Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 1 snee volkorenbrood
- 1 kleine avocado (of 1/2 grote)
- Beetje citroensap
- Grof zeezout
- Verse zwarte peper
- Snufje chilipoeder
- Olijfolie
Bereiding
- Stap 1 Rooster het brood goudbruin in een broodrooster.
- Stap 2 Zet een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin een spiegelei.
- Stap 3 Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit.
- Stap 4 Lepel de avocado uit de schil, doe in een kom en prak met een vork.
- Stap 5 Breng op smaak met chilipoeder, zout en citroensap.
- Stap 6 Schep de avocado-crème op het geroosterde brood en besprenkel met olijfolie
- Stap 7 Leg het spiegelei erop en maak af met een beetje verse zwarte peper en nog wat chili.
[bol_product_links block_id=”bol_5a92edb21278a_selected-products” products=”9200000057376172″ name=”Avocado” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Foto via Shutterstock.