Snel­le sa­la­de ni­çoi­se

Snel­le sa­la­de ni­çoi­se

Een slanke salade is altijd goed. Deze snel­le sa­la­de ni­çoi­se bijvoorbeeld. Lekker met vers geroosterd brood!

Je hebt van die dagen dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je hebt de puf niet, of het is simpelweg te warm. Probeer dan deze snelle sa­la­de ni­çoi­se eens. Vrijwel iedereen vindt ‘m lekker en hij staat in slechts 20 minuten op tafel. Hij is niet alleen lekker als makkelijk avondeten, maar doet het ook goed als lunch.

Snel­le sa­la­de ni­çoi­se

16 juni 2018
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (M)
  • 500 gram voorgekookte krieltjes

  • 450 gram verse sperziebonen

  • 1 perssinaasappel

  • 2 theelepels mosterd
  • 
5 eetlepels olijfolie
  • 1 kropsla

  • 4 tomaten

  • 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie (uitlekgewicht)
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in water met eventueel zout in 15 minuten gaar.
  • Stap 2 Voeg de laatste 5 minuten de gewassen sperziebonen toe, waar je de puntjes van af gesneden hebt.
  • Stap 3 Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Stap 4 Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat goed uitlekken en meng warm met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Stap 5 Kook ondertussen de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  • Stap 6 Was de tomaten en snijd ze in parten. Was de sla doe het in een schaal.
  • Stap 7 Schep het krieltjes- sperziebonenmengsel erop en verdeel de eieren, tomaat en de tonijn erover.

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *