Zelfgemaakt muntroomijs

Zelfgemaakt muntroomijs

Er gaat niets boven ijs van een goede ijssalon. Of toch? Dit zelfgemaakte muntroomijs, of eigenlijk is het parfait, met verse munt doorstaat de test van iedere fervente ijsliefhebber. Vandaag gemaakt is morgen genieten.

Het verschil tussen ‘gewoon’ roomijs en parfait? Parfait is roomijs dat niet is gedraaid. Door ijs te draaien worden de ijskristallen gebroken waardoor het ijs smeuïg en schepbaar wordt. Parfait is makkelijker te maken als je geen ijsmachine hebt, want anders moet je het ijs ieder uur handmatig omscheppen.

Zelfgemaakt muntroomijs

30 juni 2018
: 8
: 20 min
: 12 hr
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eidooiers
  • 500 milliliter slagroom
  • 500 milliliter melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 250 gram suiker
  • 50 gram verse munt
Bereiding
  • Stap 1 Doe de blaadjes munt met de room in een blender en maal dit tot er een zachtgroene room ontstaat.
  • Stap 2 Giet het mengsel in een pan en breng het samen met de melk en het vanille-extract tegen de kook aan.
  • Stap 3 Klop ondertussen de dooiers met de suiker schuimig.
  • Stap 4 Zeef het roommengsel en giet de helft ervan al kloppend bij het eimengsel.
  • Stap 5 Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de gezeefde room en breng dit al roerend aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel gebonden is. Het ziet er dan uit als dunne vla.
  • Stap 6 Laat het mengsel afkoelen, maar roer het af en toe om zodat er geen vel op komt.
  • Stap 7 Bekleed een kom of bak met plastic folie en stort het koude mengsel erin.
  • Stap 8 Laat de parfait een nacht opstijven in de vriezer en haal het hier zo’n vijf minuten voor het serveren uit (dan krijg je het iets makkelijker uit de kom).
  • Stap 9 Garneer met een takje verse munt.

Tip: de overgebleven eiwitten kun je invriezen!

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Espressopudding met chocoladeschaafsel

Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Deze espressopudding met chocoladeschaafsel bevat voor de chocaholics onder ons vast niet genoeg chocolade, maar de koffieliefhebbers zullen ‘m zeker weten te waarderen. Je kunt deze espressopudding ook in lege eierschalen maken, voor […]

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)

Geen paastafel in Italië zonder colomba pasquale. Dit Italiaanse paasbrood heeft de vorm van een duif en smaakt een beetje zoet, als briochebrood. De colomba pasquale is niet lastig te maken, maar het traditionele recept neemt wel veel tijd in beslag. Gelukkig is er ook […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *