Afwisseling van spijs doet eten. En dat geldt natuurlijk ook voor de lunch. Hoogste tijd om die bruine boterham met kaas eens te vervangen door deze heerlijke spinaziesalade met champignons, bacon en eieren. Lekker met een sneetje geroosterd brood!
Iedere dag 250 gram groente. Voor sommige mensen is dat een flinke uitdaging. Deze spinaziesalade met champignons, bacon en eieren helpt je al een flink eind op weg, want daarmee zit je al op 175 gram van je dagelijkse hoeveelheid. En het belangrijkste: hij is natuurlijk gewoon hartstikke lekker!
Spinaziesalade met champignons, bacon en eieren
24 maart 2020
: 4
: 15 min
: eitje
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400 g verse spinazie
- 300 gram kastanjechampignons of een mix van diverse soorten
- 200 gram bacon
- 1 rode ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard, laat ze schrikken en afkoelen.
- Stap 2 Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bacon in 5 minuten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Stap 3 Borstel de paddenstoelen, snijd ze in kwarten en bak ze kort op hoog vuur in dezelfde pan als de bacon.
- Stap 4 Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Halveer deze.
- Stap 5 Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing en peper en zout naar smaak.
- Stap 6 Was de spinazie, laat deze uitlekken en doe in een schaal. Meng de dressing, champignons en ui erdoor.
- Stap 7 Verkruimel de bacon boven de kommen.
- Stap 8 Pel de eieren en halveer ze. Garneer de salade ermee.
Op zoek naar nog meer salade-inspiratie? Probeer dan deze slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei. Lekker, calorie-arm én koolhydraatarm.
Foto via Shutterstock.