Slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei

Slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei

Een salade kan altijd. En dat geldt zeker voor deze slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei. Lekker, calorie-arm én koolhydraatarm.

Deze slanke broccolisalade kun je als lunch of als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. De salade is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk wat spekjes of gerookte kip doorheen gooien. Je zou het niet verwachten, maar zelfs tonijn uit blik doet het goed in deze broccolisalade. Wij koken de broccoli even kort, maar je kunt natuurijk ook rauwe broccoli gebruiken als je van een extra bite houdt. Lekker met geroosterd brood!

Slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei

1 juli 2019
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 2 stronken broccoli
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bijvoorbeeld bieslook, platte peterselie, basilicum, tijm of rozemarijn)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Stap 2 Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Kook de roosjes vervolgens in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout. Spoel daarna af met koud water, dat zorgt er ook voor dat de frisse groene kleur behouden blijft.
  • Stap 3 Schil de avocado’s haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Stap 4 Halveer de komkommer in de lengte snijd er partjes van.
  • Stap 5 Meng de yoghurt met het citroensap, de olijfolie en de tuinkruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Stap 6 Doe alle groene ingrediënten in een schaal en meng de dressing erdoor. Garneer met de partjes gekookt ei.

Geen magere yoghurt in huis? Dan kun je natuurlijk ook Griekse yoghurt of volle yoghurt gebruiken (of half yoghurt half mayo. Yum!). Dat maakt de salade lijntechnisch wel iets minder goed.

Lekker? Dat zijn deze tonijnsalade met spinazie en ei of deze panzanella met ei en groene asperges ook!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Panzanella met ei en groene asperges

Panzanella met ei en groene asperges

Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Oorspronkelijk werd het recept gebruikt om oud brood op te maken, maar ook met vers brood smaakt deze salade heerlijk. Vooral deze variant met ei en groene asperges.

Cobb salad: gezonde salade met kip, spek, avocado en ei

Cobb salad: gezonde salade met kip, spek, avocado en ei

Hussel kip, tomaat, avocado, sla, kip, spek en ei door elkaar en je hebt de beroemde Amerikaanse cobb salad. Lekker én gezond. Eet ‘m als maaltijdsalade met wat brood of als bijgerecht tijdens een zomerse barbecue. Deze salade vindt vrijwel iedereen heerlijk!