Deze tonijnsalade met spinazie, avocado en ei is lekker robuust en kan daarom niet alleen als lunch gegeten worden, maar zeker ook als avondeten. Lekker met geroosterd brood!
Deze tonijnsalade is niet alleen lekker, hij is ook nog eens heel makkelijk te maken en staat in slechts 20 minuten op tafel. Ideaal voor een avond waarop je nog moet sporten of voor iets anders de deur uit moet.
Tonijnsalade met spinazie, avocado en ei
3 februari 2019
: 4
: 20 min
: eitje
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren 200 gram verse spinazie
- 150 gram rucola
- 1 rijpe avocado 2 rode uien 435 gram tonijnstukken in olie 4 trostomaten 10 zwarte olijven zonder pit
- 1/2 komkommer
- 1 citroen
- Verse peper
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken en afkoelen.
- Stap 2 Snijd de uien in ringen en halveer die.
- Stap 3 Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de olijven en snijd de komkommer in plakjes.
- Stap 4 Halveer de avocado, ontpit hem en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Stap 5 Doe de spinazie en de rucola in een grote schaal, meng de tonijnstukken erdoor. Voeg de avocado, tomaat, uien, komkommer en olijven toe. Meng goed.
- Stap 6 Pel de eieren en snijd in partjes, doe ze in de tonijnsalade.
- Stap 7 Maak een dressing van het sap van een halve citroen, drie eetlepels tonijnolie, peper en zout. Meng dit door de salade.
- Stap 8 Garneer de tonijnsalade eventueel met de overgebleven citroen.
Lekker? Probeer dan ook deze snelle salade niçoise eens! Ook die staat in slechts 20 minuten op tafel.
Foto via Shutterstock.