Broodjes ei-in-een-gat zijn met name in Engelssprekende landen populair. Onder de naam egg-in-a-hole of egg-in-a-basket staan ze daar heel vaak op de ontbijttafel. Wij maakten ei-in-een-gat met tomaat, avocado en spinazie. Lekker!
Eigenlijk is ei-in-een-gat natuurlijk gewoon een broodje gebakken ei, maar dan net even anders. Maar dat maakt niet uit, want lekker is het in ieder geval. En je hebt zo op de vroege morgen toch al weer wat groente binnen. Wil je een broodje met nog iets meer pit? Bak dan een plakje spek mee onder het brood.
Ei-in-een-gat met avocado, tomaat en spinazie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 sneetjes brood
- 100 gram verse spinazie
- 2 tomaten
- Een kleine, rijpe avocado
- Verse zwarte peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Stap 1 Steek rondjes uit het midden van twee boterhammen.
- Stap 2 Rooster de twee hele sneden brood in een grote koekenpan met een beetje olijfolie (in een broodrooster kan natuurlijk ook).
- Stap 3 Rooster het brood met de gaten aan een kant in een beetje olijfolie in de koekenpan.
- Stap 4 Keer het brood om en breek de eieren in de rondjes. Laat dit rustig garen, eventueel met de deksel op de pan.
- Stap 5 Snijd ondertussen de avocado doormidden, haal de pit eruit en verdeel het vruchtvlees over de hele snedes brood.
- Stap 6 Verdeel de spinazie erover.
- Stap 7 Was de tomaten, snijd ze in plakjes en verdeel ze over de spinazie.
- Stap 8 Leg de boterhammen met ei-in-een-gat er bovenop, breng op smaak met peper en zout en snijd ze door. Serveer direct.
Lekker? Probeer dan ook eens deze ontbijtquiches van brood, spek en ei.
Foto via Shutterstock.