Frittata met champignons en spinazie

Frittata met champignons en spinazie

Frittata is eigenlijk een soort quiche, maar dan zonder (blader)deeg. En dat maakt het een lekkere lichte maaltijd. Probeer deze vegetarische frittata met champignons, spinazie en geitenkaas eens. Lekker makkelijk uit de oven.

Een frittata is ideaal om restjes op te maken, want vrijwel alles kan erin. Maar het hoeven natuurlijk niet altijd restjes te zijn. Deze frittata met champignons en spinazie is een heerlijk maaltje, dat je weerstand ook nog eens een boost geeft. Champignons zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen in de strijd tegen vervelende bacteriën en virussen. Je maakt deze omelet in de oven, in een ovenbestendige koekenpan. Je kunt natuurlijk ook een quichevorm of springvorm gebruiken.

Deze frittata met champignons en spinazie is een aanrader voor die avonden dat je licht wilt eten, bijvoorbeeld omdat je nog naar de sportschool moet. Hij is zowel warm als koud lekker en je serveert hem met een salade of brood. En de restjes? Die gaan morgen mee naar het werk als lunch!

Vegetarische frittata met champignons en spinazie

9 februari 2019
: 4
: 35 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 250 gram champignons
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 ui
  • 1 theelepel tijm
  • 1 teen knoflook
  • 125 milliliter kookroom
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ovenvaste koekenpan
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze op zacht vuur in een beetje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan.
  • Stap 3 Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
  • Stap 4 Voeg de champignons bij de ui en roerbak dit tot de paddenstoelen beginnen te slinken.
  • Stap 5 Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot ook de spinazie is geslonken.
  • Stap 6 Breng op smaak met de tijm en wat peper en zout en verkruimel de geitenkaas erboven. Zet daarna het vuur uit.
  • Stap 7 Breek ondertussen de eieren boven een mengkom en voeg de kookroom hieraan toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en klop het eimengsel met een garde tot een glad en luchtig mengsel.
  • Stap 8 Giet het eiermengsel voorzichtig over de groenten in de pan.
  • Stap 9 Zet de koekenpan in de oven en bak je frittata met champignons en spinazie in ongeveer 25 minuten af.

Tip: je kunt dit recept natuurlijk ook prima als vulling van een quiche gebruiken. Dit is een supermakkelijk basisdeeg voor quiche.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *