Vissticks: kinderen zijn er dol op. Zelf maken is een eitje en wanneer je dat met zalm doet, ook nog eens extra gezond. Zalmsticks dus.
Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en is daarom erg goed voor je. Het Voedingscentrum adviseert dan ook niet voor niets minstens een keer per week vette vis zoals zalm, makreel of haring te eten. De visvetzuren zijn namelijk erg goed voor je hart en bloedvaten.
Panko is overigens een Japans paneermeel wat vaak wordt gebruikt om vlees en vis te frituren. Het is onder andere te koop bij de toko. De kleine droge vlokjes, een soort Japanse broodkruim, zijn iets zoetiger dan westers paneermiddel. Ook is het iets grover, waardoor je gerechten net iets knapperiger worden. Heb je geen panko in huis, dan kun je voor in dit recept natuurlijk ook ander (zelfgemaakt) paneermeel gebruiken.
Zalmsticks
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 600 gram zalmfilet (zonder huid)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 25 gram panko
- 4 eetlepels arachide-olie
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Stap 2 Snijd de zalm in de lengte in brede repen en snijd er acht zalmsticks van.
- Stap 3 Klop de eieren los in een kom en voeg het paprikapoeder toe.
- Stap 4 Doe de panko in een andere kom.
- Stap 5 Haal de zalmsticks door het eimengsel, laat ze even uitlekken en wentel ze vervolgens door de panka.
- Stap 6 Leg de sticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de verse zalmsticks in 15 minuten goudbruin.
Lekker met frietjes of gepofte aardappel en een groene salade!
Foto via Shutterstock.