Basisrecept voor klassieke Franse crêpes

Basisrecept voor klassieke Franse crêpes

Franse crêpes zijn flinterdunne pannenkoekjes, zoals ze in Frankrijk op iedere hoek van de straat worden geserveerd. Ze worden gegeten als ontbijt, tussendoortje of dessert. Met de toppings kun je naar hartenlust variëren. Yum!

Volgens de traditie zou een Franse crêpe zo dun moeten zijn, dat je er een krant onder kunt leggen en door de crêpe heen de krant zou moeten kunnen lezen. Daar moet je uiteraard wel even voor oefenen. Maar die krant kun je toch niet lezen wanneer je deze klassieke Franse crêpes voorziet van een lekkere topping. En alles kan zo ongeveer. Een Franse crêpe met vers fruit is heerlijk bij het ontbijt, maar met een beetje appel, kaneel en een bolletje vanille-ijs doet deze crêpe  het ook heel goed als toetje. Ook een beetje suiker of Nutella smaken er heerlijk op! Wij gebruikten wat gehakte noten en honing.

Basisrecept voor klassieke Franse crêpes

10 november 2018
: 10
: 70 min
: 15 min
: 1 hr 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 500 milliliter melk
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 60 gr boter, gesmolten
  • Beetje boter om in te bakken
Bereiding
  • Stap 1 Doe de bloem, eieren, suiker, het zout en een kwart van de melk in een kom en meng dit goed.
  • Stap 2 Voeg geleidelijk de rest van de melk toe tot een klontervrij beslag. Voeg als laatste, al mixend, de gesmolten boter door het beslag en klop dit nog even goed door.
  • Stap 3 Zet dit beslag een uurtje afgedekt in de koelkast voordat je gaat bakken.
  • Stap 4 Zet een crêpe-pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Een koekenpan met een dunne bodem kan ook, als hij maar een goede anti-aanbaklaag heeft.
  • Stap 5 Smelt hierin een klontje boter.
  • Stap 6 Giet wat van het beslag in de pan en verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele pan.
  • Stap 7 Bak de Franse crêpe tot de bovenkant droog is (dit duurt ongeveer 60 seconden) en keer de crêpe met een spatel.
  • Stap 8 Bak vervolgens kort op de andere zijde en serveer de crêpe (lauw)warm.

Laat je liever de oven het werk doen? Probeer dan deze Dutch baby met vers fruit eens!

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *