Eiersalade is heerlijk bij de borrel op een toastje of als lunch op brood. Maar er zitten wel flink wat kilocalorieën in. Daarom een gezonde variant op de klassieke eiersalade. Slanke eiersalade, maar zeker niet minder lekker!
Slanke eiersalade
10 november 2018
: 10 min
: eitje

Ingrediënten
- 4 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels magere kwark
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- Snufje kerriepoeder
- Scheutje worcestersaus
- Handje verse bieslook
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in circa 7 tot 8 minuten hard. Haal de pan van het vuur en laat de eieren schrikken.
- Stap 2 Pel de eieren en prak ze met een vork tot het kleine stukjes zijn. Je kunt natuurlijk ook een eiersnijder gebruiken.
- Stap 3 Voeg de mayonaise en de kwark aan de geprakte eieren toe en meng dit.
- Stap 4 Voeg de mosterd aan het mengsel toe en een snufje kerriepoeder. Voeg ook de worcestersaus toe en roer alles goed door.
- Stap 5 Voeg naar smaak versgemalen peper en zout en driekwart van de bieslook toe en meng weer goed.
- Stap 6 Doe de slanke eiersalade in een mooi schaaltje en garneer met de overgebleven bieslook.
Waarom je je eieren eerst moet laten schrikken vóór je ze prakt? Drie goede redenen.
Foto via Shutterstock.