Chocolade-koffiemousse met rood fruit

Chocolade-koffiemousse met rood fruit

Er is altijd ruimte voor een toetje! Of in ieder geval voor dít toetje. Want deze chocolade-koffiemousse met rood fruit ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens fantastisch. Wedden dat je je disgenoten hier een groot plezier mee doet?

Chocolade-koffiemousse met rood fruit

25 augustus 2018
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 1 eetlepel koffielikeur
  • 100 gram chocolade
  • 250 gram frambozen en rode bessen
Bereiding
  • Stap 1 Was het fruit (frambozen niet) en verwijder eventuele blaadjes en stelen. Bewaar een paar takjes rode bessen voor de garnering.
  • Stap 2 Klop de eiwitten met de suiker stijf, in een vetvrije kom.
  • Stap 3 Breek de chocolade in een glazen kom en zet deze 2 minuten in de magnetron op een middelhoge stand of laat de chocolade au-bain-marie smelten.
  • Stap 4 Meng de koffielikeur en de koffie met de gesmolten chocolade.
  • Stap 5 Klop de eidooiers los met een beetje van de chocolade en voeg al roerende de rest van het chocolademengsel toe.
  • Stap 6 Schep de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Stap 7 Doe in vier glaasjes een beetje rood fruit en schep de chocolade-koffiemousse erop.
  • Stap 8 Garneer de desserts met de overgebleven takjes aalbes en een paar frambozen.

In dit dessert zit rauw ei en alcohol. Serveer het daarom niet aan kinderen, zwangere vrouwen en oudere mensen met een verminderde weerstand. 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *