Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht? Deze kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges kan niemand weerstaan!
Wanneer je ze als voorgerecht serveert, is dit recept voldoende voor vier personen. Met gekookte aardappeltjes erbij kun je ze ook als hoofdgerecht maken. De hoeveelheid is dan voldoende voor twee personen.
Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 gram zachte geitenkaas
- 500 gram groene asperges
- 2/3 zakje verse Provençaalse kruiden (à 20 gram)
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels melk
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels crème fraîche
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Hak de Provençaalse kruiden fijn.
- Stap 2 Klop met de mixer de eieren met de bloem, de melk en wat peper en zout tot een glad beslag. Meng de helft van de kruiden erdoor en laat dit 10 minuten staan.
- Stap 3 Snijd het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en kook ze in 8 minuten in ruim water met zout beetgaar.
- Stap 4 Snijd ondertussen de knoflook klein en meng dit met de overgebleven kruiden, de crème fraîche en de geitenkaas. Zet de staafmixer erop tot alles goed fijn is en meng er twee eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met een beetje zout.
- Stap 5 Verhit op matig vuur een beetje olie in een kleine koekenpan en bak met het beslag vier dunne flensjes. Bak ze aan één kant tot de bovenkant bijna droog is, keer het en bak dan de andere zijde lichtbruin.
- Stap 6 Besmeer de flensjes met de geitenkaascrème en verdeel de warme asperges erover. Sla de onderkant van het flensje over de asperges en rol het flensje op.
- Stap 7 Garneer eventueel met wat verse kruiden en een boterkrul.
Foto via Shutterstock.