Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht? Deze kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges kan niemand weerstaan!

Wanneer je ze als voorgerecht serveert, is dit recept voldoende voor vier personen. Met gekookte aardappeltjes erbij kun je ze ook als hoofdgerecht maken. De hoeveelheid is dan voldoende voor twee personen. 

Kruidenflensjes met geitenkaascrème en groene asperges

25 augustus 2018
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 500 gram groene asperges
  • 2/3 zakje verse Provençaalse kruiden (à 20 gram)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Hak de Provençaalse kruiden fijn.
  • Stap 2 Klop met de mixer de eieren met de bloem, de melk en wat peper en zout tot een glad beslag. Meng de helft van de kruiden erdoor en laat dit 10 minuten staan.
  • Stap 3 Snijd het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en kook ze in 8 minuten in ruim water met zout beetgaar.
  • Stap 4 Snijd ondertussen de knoflook klein en meng dit met de overgebleven kruiden, de crème fraîche en de geitenkaas. Zet de staafmixer erop tot alles goed fijn is en meng er twee eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Stap 5 Verhit op matig vuur een beetje olie in een kleine koekenpan en bak met het beslag vier dunne flensjes. Bak ze aan één kant tot de bovenkant bijna droog is, keer het en bak dan de andere zijde lichtbruin.
  • Stap 6 Besmeer de flensjes met de geitenkaascrème en verdeel de warme asperges erover. Sla de onderkant van het flensje over de asperges en rol het flensje op.
  • Stap 7 Garneer eventueel met wat verse kruiden en een boterkrul.

 

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Strudel met groene asperges en ham

Strudel met groene asperges en ham

Wij zijn dol op asperges! Het officiële aspergeseizoen loopt vanaf begin april tot en met 24 juni, maar groene asperges zijn gelukkig het hele jaar verkrijgbaar. Perfect voor deze strudel met groene asperges en ham!

Asperges met gerookte zalm en dille-hollandaisesaus

Asperges met gerookte zalm en dille-hollandaisesaus

Asperges: de meeste mensen vinden ze heerlijk. We noemen ze niet voor niets ‘ het witte goud’. Deze combinatie van witte asperges met gerookte zalm en zelfgemaakte dille-hollandaisesaus staat in een half uurtje op tafel. Om van te watertanden!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *