Coop roept eieren terug

Coop roept eieren terug

Coop roept klanten op bij hen gekochte scharreleieren met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk terug naar de winkel te brengen. Dit omdat de houdbaarheidsdatum niet klopt.

Het gaat om eieren met ei-code 2NL4285602 en de terugroepactie geldt voor alle THT-data. Klanten kunnen de eieren terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed. Volgens de leverancier komt de voedselveiligheid in gevaar bij het eten van deze eieren. 

Foutieve eicode bij Coop-eieren

De eieren in de Coop-schappen hadden een houdbaarheidsdatum tot 10 augustus. Dat zou betekenen dat de eicodes rond 13 juli zijn geprint, waarna de eieren aan de supermarkt zouden zijn geleverd. De eicode is echter van een pluimveebedrijf in Barneveld dat in de nacht van 12 op 13 juni brand heeft gehad en sindsdien geen eieren meer levert. Het pakstation heeft toegegeven het eieren heeft verpakt met een foutieve THT-datum. “In de productie is men onterecht de oude voorraad eieren blijven gebruiken van de betreffende eicode”, aldus een woordvoerder tegenover Boerderij.nl.

Lees ook: wat betekent de eicode op je ei?

Dit is een nieuwsbericht van 27-07-2020, foto via Unsplash. Bronnen: Pluimveeweb, Distrifood.Related Posts

‘Ei onder Nederlanders populairste vleesvervanger’

‘Ei onder Nederlanders populairste vleesvervanger’

Veel Nederlanders eten bewust minder vlees, of zijn van plan hier binnenkort mee te starten. En ei is bij hen de populairste vleesvervanger. Gemiddeld één op de drie Nederlanders vervangt wekelijks ten minste een dag het stukje vlees door een eitje. Dat blijkt uit onderzoek […]

Nationaal EI Onderzoek 2020

Nationaal EI Onderzoek 2020

Ruim de helft van de ei-liefhebbers eet hun eitje het liefst (halfzacht) gekookt, zo blijkt uit het Nationaal EI onderzoek 2020. En in tegenstelling tot wat je zou denken, tikken ze ‘m niet in en onthoofden ze hem ook niet voor het consumeren. Helemaal pellen […]