De voedingswaarde van een gebakken ei

De voedingswaarde van een gebakken ei

Een uitsmijter als lunch, heerlijk! En je kunt er ook zo lekker mee variëren. Een gebakken ei met rosbief. Een gebakken ei met rauwe ham of avocado. Hmmm… Door de bereidingswijze en het vet dat je gebruikt om in te bakken, verschilt de voedingswaarde wel met die van een gekookt eitje. Hoe zit het met die voedingswaarde?

Categorie* A
Eenheid 1 ei
Gewicht (gram) 50
Energiewaarde (kcal) 110
Eiwit (gram) 7.2
Koolhydraten (gram) 0.4
Vet (gram) 8.8
Verzadigd vet (gram) 2.8
Voedingsvezel (gram) 0
Zout (gram) 0.2

 

* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. 

Bron: Voedingscentrum, foto: Alison Marras via Unsplash.


Related Posts

De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje? Categorie* A Eenheid 1 ei Gewicht (gram) 50 Energiewaarde (kcal) 64 […]

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

Een eitje supersnel pellen door te blazen, kan dat? Ja hoor, studenten van InHolland doen het voor in deze foodhack waarin ze een gekookt ei snel van z’n schil ontdoen.