Een uitsmijter als lunch, heerlijk! En je kunt er ook zo lekker mee variëren. Een gebakken ei met rosbief. Een gebakken ei met rauwe ham of avocado. Hmmm… Door de bereidingswijze en het vet dat je gebruikt om in te bakken, verschilt de voedingswaarde wel met die van een gekookt eitje. Hoe zit het met die voedingswaarde?
Categorie* | A |
Eenheid | 1 ei |
Gewicht (gram) | 50 |
Energiewaarde (kcal) | 110 |
Eiwit (gram) | 7.2 |
Koolhydraten (gram) | 0.4 |
Vet (gram) | 8.8 |
Verzadigd vet (gram) | 2.8 |
Voedingsvezel (gram) | 0 |
Zout (gram) | 0.2 |
* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt.
Bron: Voedingscentrum, foto: Alison Marras via Unsplash.